Als hardloper ben je continu op zoek naar de mooiste routes. Want hoe leuk is het als je tijdens je hardloop rondje een prachtige omgeving hebt? In dit blog vind je de leukste hardlooproutes in Drenthe, zeker de moeite waard! Dus ben of woon je in Drenthe en ben je op zoek naar goede hardlooproutes die ook nog eens leuk zijn? Lees dan even verder.

Sportieve sightseeing

Holtingerveld – Havelte. Tijdens deze route zie je een stuk geschiedenis. Je komt langs veel plaatsen van de Tweede Wereldoorlog. Ook zie je grafheuvels en hunebedden. Deze plekken verdwijnen echter wel langzaam door de natuur. Je moet dus goed opletten tijdens je route om deze prachtige plekken niet te missen. Je komt onder andere landingsbanen en een spoorlijn tegen van de Tweede Wereldoorlog. Het is leuk om van deze route een dagje uit te maken, zodat je jezelf de tijd geeft om de mooie plekken te bekijken en ondertussen te hardlopen. Deze route is geschikt voor alle soorten hardlopers, van beginners tot gevorderden en het parcours is ongeveer 8,5 kilometer lang.

Route door de rustige natuur

De Klencke, bij Emmen. Deze prachtige hardlooproute gaat door het bos, de heide en de weilanden heen. De route is elk seizoen van het jaar bijzonder en afwisselend. In de lente staat alles in bloei, hierdoor zul je vele bloemen, planten en nog meer groen zien tijdens de route. In de winter is het groen bijna niet te zien, maar in de ochtend zie je over de velden en bomen de vorst, wat voor een mooi uitzicht zorgt. Dit is een goede route voor hardlopers die van een rustige omgeving houden. Kom helemaal tot jezelf en geniet van de prachtige uitzichten. Het parcours is ongeveer 9 km lang en geschikt voor alle niveaus hardlopers.

Heide route

Noordlaarderbos. Deze route gaat volledig over de heide. Tijdens de hardlooproute loop je tussen de paarden en koeien, die je vergezellen bij het rennen. Het leukste is hierom ook om deze route te lopen in de lente, zodat alles in de bloei staat. Dit zorgt gegarandeerd voor een mooi uitzicht! Deze route brengt ook een stukje geschiedenis met zich mee. Je komt namelijk karrensporen tegen uit de Middeleeuwen, grafheuvels van de tijd voor Christus en een tankgracht uit de tweede wereldoorlog. Of terwijl, deze route is veelzijdig en heeft veel te bieden! Het parcours is ongeveer 6 kilometer en geschikt voor alle niveaus hardlopers.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *