Het is natuurlijk belangrijk om goed voor je hardloopschoenen te zorgen, zodat ze zo lang mogelijk mee gaan en je er vele kilometers op kan maken. Ook als je je schoenen een periode niet gebruikt, slijten de schoenen. Er zit namelijk een speciale demping in de zolen, waardoor je minder hard op de grond terecht komt. Deze demping verdwijnt langzaam, of je ze nou wel of niet draagt. Om te voorkomen dat je snel nieuwe schoenen moet halen, volg dan deze tips op voor goede onderhoud!

Ga op je hardloopschoenen alléén hardlopen

Lijkt logisch maar vele onder ons gebruiken de hardloopschoenen ook bijvoorbeeld om te gaan fitnessen of om te sporten in een zaal. Het is beter als je hiervoor niet je hardloopschoenen gebruikt, want hierdoor slijten ze veel sneller. In je hardloopschoenen zit demping en deze demping heb je niet nodig om te fitnessen. Het is dus beter als je gewone sportschoenen haalt om te fitnessen.

Vieze schoenen

Hardloopschoenen kunnen nog al vies worden. Modder, nattigheid en natuurlijk zweet. Als je schoenen erg nat zijn, kun je er een krant in stoppen. Wacht dat het vocht in de krant is getrokken en je schoenen zijn weer klaar voor gebruik! Ook kun je een drogersdoekje gebruiken. Leg dit doekje onder de zool, aan de binnenkant. Hierdoor ruiken je schoenen weer naar roosjes! Je kunt ook tussen de textielhygiëne middelen van facilitystore kijken.

Schoenen in de wasmachine?

Nee, absoluut niet. Goedkope gympen kun je inderdaad uitwassen in de wasmachine. Maar de wasmachine maakt bij hardloopschoenen echt de zool kapot. Wel kan je zelf met een borsteltje en een sopje de schoenen zelf schoonmaken, maar dompel de schoenen niet geheel onder water. Laat je schoenen ook vooral niet drogen op de verwarming! Ook dit maakt je schoenen echt kapot.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *