Als je kind op voetbal wil gaan, of zelfs al zit, dan is het belangrijk dat je de juiste outfit en accessoires in huis haalt. Wat heeft je kind allemaal nodig om te kunnen voetballen?

Duur?

Vergeleken met andere sporten is voetbal niet per se een dure sport. Er hoeft geen duur materiaal aangeschaft te worden zoals bij tennis of hockey, en ook de contributie van een voetbalclub is meestal lager dan bij veel andere sportverenigingen.

Laten we eens kijken naar wat er tenminste nodig is om te kunnen starten met voetballen. Heel essentieel zijn natuurlijk voetbalschoenen. Deze zijn te koop in verschillende prijscategorieën. Over het algemeen betaal je voor het nieuwste model van een A-merk de hoogste prijs, terwijl de wat minder bekende merken ook prima schoenen voor wat zachtere prijsjes in het assortiment hebben. Je kunt er dus voor kiezen om er veel aan uit te geven, maar zeker bij kinderen die nog erg snel groeien kan het een verstandige keuze zijn om te kiezen voor een minder high end model, of even te wachten op de uitverkoop. Kies het liefst voor een set schoenen die geschikt is voor zowel echt gras als kunstgras, dat bespaart je weer een extra paar.

Ook scheenbeschermers zijn absoluut essentieel. Ze beschermen de onderbenen van je kinderen, die gemakkelijk een vervelende trap kunnen oplopen tijdens een duel. Scheenbeschermers zijn verplicht, maar hoeven niet duur te zijn. Kies voor een model dat goed op het been van je kind past en lekker zit. Zeker als je kind nog in de groei is, is het wel aan te raden ieder jaar even te kijken of de scheenbeschermers nog goed zitten. Bij langere benen horen tenslotte ook langere scheenbeschermers.

De kleding

De kleding die tijdens een wedstrijd wordt gedragen wordt bepaald door de club waar je kind speelt. Bij veel verenigingen dien je deze zelf aan te schaffen, er zijn echter ook clubs waarbij de wedstrijdkleding wordt betaald door een sponsor. Informeer hiernaar voor je een aankoop doet.

De kleding voor tijdens de trainingen koop je over het algemeen wel zelf.  Je kunt op veel plekken trainingspakken kopen, net als voetbalshirts en broekjes, maar overleg wel altijd even met je kind. De meeste kinderen vinden het namelijk heel leuk om kleding van hun favoriete club te dragen tijdens een training. En dan is er als ouder niks is pijnlijker dan aankomen met Real Madrid voetbalshirts terwijl je kind net heeft besloten voor FC Barcelona te zijn…

Categorieën: sport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *