Padel is een populaire sport die in meer dan 100 landen wordt gespeeld. Het werd in de jaren 40 in Spanje gemaakt en is wereldwijd populair geworden. Ook in Nederland is het aan populariteit aan het winnen. Om goed voorbereid te zijn moet je natuurlijk wel weten wat je allemaal nodig hebt om een potje padel te kunnen spelen. In dit artikel leg ik het je stap voor stap uit.

Je uitrusting voor padel

Om een padelwedstrijd te spelen, heb je allereerst goede padelschoenen nodig. Je kunt naar een fysieke winkel gaan om schoenen te kiezen die precies aansluiten op jouw behoefte, maar als je iets minder fanatiek bent en gewoon normale schoenen wilt, kun je ook online zoeken op Padelschoenen dames. Padelschoenen hebben veel weg van tennisschoenen, maar het is belangrijk dat je goede schoenen hebt. Hiermee voorkom je vervelende blessures. Deze liggen op de loer door de explosieve bewegingen die soms gemaakt moeten worden. Er zijn veel verschillende merken zoals, Nike, Adidas, Osaka en Head. Eigenschappen waar je bijvoorbeeld op kunt letten zijn: wat voor zool zit erin, hoe is de demping van de schoen en als laatste de stabiliteit. Bij het uitzoeken van padelschoenen is het belangrijk om te kijken naar op wat voor ondergrond je speelt. Speel je op kunstgras, gravel of beton? Elke ondergrond heeft zijn eigen specifieke kenmerken en hier moeten je schoenen goed op aansluiten.

Een padel racket

Het belangrijkste wat je nodig hebt bij een potje padel is een padel racket. Hiermee sla je tegen de bal aan. Er zijn enorm veel verschillende soorten padel rackets. Dit komt doordat er verschillende materialen en vormen zijn. Je hebt namelijk rackets met een ronde vorm. Deze zijn vooral geschikt voor beginners. Deze vorm is namelijk wendbaar en hiermee heb je ook veel controle over de bal en is het makkelijker om de bal te raken. Het nadeel van deze vorm is wel dat je minder kracht kunt zetten.

Naast een rond padel racket is er ook een diamant vorm. Deze is vooral geschikt voor de echte padel professionals onder ons. Waarom dat is zal ik je uitleggen. Door de diamantvorm is het een stuk moeilijker om de bal goed te raken. Dit komt omdat de sweet spot bovenaan het racket zit. Een racket met een diamanten vorm heeft daarentegen wel een voordeel ten opzichte van de andere vormen. Je kunt namelijk meer power geven aan de bal en ook kun je de bal nauwkeuriger sturen.

De laatste vorm die ik met je wil bespreken is het druppelvormige racket. Dit type is geschikt voor de gemiddelde speler. Het is namelijk een balans van de twee eerder genoemde rackets. Dus voordat je de keuze gaat maken welk type racket je wilt, is het verstandig om eerst bij jezelf af te vragen wat voor een type speler jij bent. 

Categorie├źn: sport

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *